Kriztina Åhs & Countryfied – Roads

Artist: Kriztina Åhs & Countryfied
Titel: Roads
År: 2008
CD

Kriztina Åhs följer upp sin 5-spårs-cd Kriztinacountry från förra året med en fullängdare – Roads. Med sig på skivan har hon som vanligt sitt Countryfied. Men, samtliga bandmedlemmar från mini-cd:n har bytts ut, och istället lirar nu Lars Elverovski trummor, percussion och tamburin, Bengt Persson har tagit över basen samt sjunger harmonier, och på gitarr har hon Fredrik Sundström, som även han sjunger harmonier.

Kriztina fortsätter att skriva egna låtar, vilket hon gör helt rätt i. För det är klass på låtarna, och precis som på förra årets demoskiva satsar Kriztina på ett gediget countrysound från dess gyllene epok under 60- och 70-talet. En annan sak som jag gillar med Kriztina är att hon har sina små egenheter när hon sjunger, vilket ger en originell krydda till helheten. Det är tajt, svängig country man blir glad av att höra.

Kan man bli annat än förälskad i låtar som ”Music” och ”I keep walking the road that leads me back to you”? Skivan innehåller, förutom de 12 nyskrivna sångerna, två  bonusspår. Spår 13 är den första countrysång Kriztina skrev, vid tretton års ålder:  ”Eddy’s song (everbody needs someone). Det är originalinspelningen hemma från kammaren; en tekniskt risig inspelning. Efter den följer faktiskt ett fjortonde spår som inte är annonserat på baksidan av cd:n – en instrumental version av Eddy’s Song. Dessa spår tillför inte något till skivan och man kan fråga vad de gör där.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]