Mina böcker

Mina böcker

Efter att ha studerat till diplomerad multimediaproducent och därefter arbetat som multimedialärare på distans, så såg jag att behovet av en bra läromedelsbok på svenska i författarverktyget Director saknades på marknaden.

Sagt och gjort, jag kontaktade min kollega och vän sedan ungdomsåren Bo Berggren, som nappade på idén. Vi kontaktade Studentlitteratur förlag, som också ville vara med på tåget. Och sedan var arbetet med min första läromedelsbok igång – Multimedia med Director 8.0/8.5.

Därefter skrev jag själv läromedelsboken Multimedia från grunden, som gavs ut på samma förlag.


Multimedia från grunden (ISBN: 978-91-44-03079-1)
Förlag: Studentlitteratur Förlag
Författare: Georg Ryttman
Förstautgåvan utkom år 2003

I Multimedia från grunden har alla ämnen och komponenter som behövs för  grundläggande kunskaper i multimedia samlats. Boken tar upp vad du bör tänka på när du skapar multimedia och hantverket som ligger bakom. Boken finns även att beställa som ljudbok och går att provlyssna på.


Multimedia med Director 8.0/8.5 (ISBN: 978-91-44-04116-2)
Förlag: Studentlitteratur Förlag
Författare: Georg Ryttman/Bo Berggren
Förstautgåvan utkom år 2001

I Multimedia med Director 8.0/8.5 lär du dig från grunden att göra multimediaproduktioner i Director. Boken innehåller rikligt med praktiska övningar som fördjupar och befäster dina kunskaper. I de sista kapitlen genomför du ett multimediaprojekt från grundidé till färdig produktion.