Ulvsättra Countryfest 2008

Ulvsättra Countryfest 2008

Ulvsättra Countryfestival, Ulvsättra loge

Strålande solsken, runt 25 grader i skuggan, familjefest med karuseller, servering, en liten knallemarknad, bullride, ponnyridning och så det viktigaste – massor av countrymusik! Kan man nyttja en förtida sommardag på ett bättre sätt?  Knappast!

Den 10 maj bjöd Tommy Löfgren, Lida-Tommy, och hans gäng på countryfest för hela familjen på Ulvsättra Bygdegård i Kallhäll, ett par mil nordväst om Stockholm. Festligheterna öppnade 13.00 och höll på till 01.00. Det bjöds på musik från två scener: dels i den stora, öppna logen, där det även serverades bland annat läsk och öl, och dels i bygdegården.

På scenen i logen stod Foxbone, som spelar bluegrass och amerikansk folkmusik, Broken Road, ett lokalt gäng som mest lirade rock n’ roll-covers, Cold Mountain Band, som lirar bluegrass, akustisk folkmusik och country, Reverend Bob & Just In Time, spelades country, country rock, bluegrass och rock, samt The High-Jacks, som lirar rockabilly och country. Mellan akterna kördes det linedance och squaredance, både I form av uppvisningar, dans för alla samt workshops.

I den lilla trånga lokalen i bygdegården bjöds på trubardurerna Björn Lagberg och Tommy Löfgren, samt däremellan akustiska gig av Foxbone och Cold Mountain Band. För den yngre generationen lockade ponnyridning, karuseller och fiskdamm. Och kanske fick de sig ett gott skratt när någon försökte hålla sig kvar på den mekaniska tjuren. Knallemarknaden bestod av några stånd, där det såldes cowboyhattar, cd, DVD och annat. Och var man hungrig fanns lättare förtäring i bygdegårdsstugan, eller grillad korv och hamburgare strax utanför; en bra ursäkt kanhända för att få sätta sig i gräset och vila ömmande leder efter dansandet.

Ulvsättra Bygdegård är belägen mellan industriområdet och bostadshusen, en liten grön oas mitt emellan, som gjord för små trevliga countryevenemang. Här ligger kolonilotter för den trädgårdsintresserade och en fotbollsplan där bortom. Åker du kommunalt så stannar buss 548 precis vid  lokalen. Stationen heter Termosvägen. Pendeltåg går från Stockholms central  till Bålsta. Kliv av vid Kallhälls station och ta buss 548 mot Stäket. Kommer  du med bil så kör du E18 Enköpingsvägen mot Bålsta och svänger av mot Kallhäll. Kör sedan mot Stäket och Ulvsättra och ta av mot Ulvsättra Bygdegård. Kommer du ifrån Bålsta så kör du istället E18 Enköpingsvägen mot Stockholm och svänger av  mot Stäket. Ta sedan mot Kallhäll och Ulvsättar och därefter mot Ulvsättra  Bygdegård. Inträdet för vuxna var 200 kronor och för ungdomar (15-17 år) 150:- Barn  under 15 år går in gratis om de har någon vuxen med sig.

Tre gånger till i år har du chansen att besöka  countryfesterna på Ulvsättra Bygdegård. Dessa inträffar den 14/6, 16/8 samt  6/9.

Text: Georg Ryttman
Foto: Kenneth Friberg

[Artikeln är ursprungligen publicerad på www.countrywod.se]