Marilyn Manson – The Pale Emperor

Artist: Marilyn Manson
Titel: The Pale Emperor
Skivbolag: Cooking Vinyl/PLayground
År: 2014
CD

Marilyn Manson - The Pale Emeror

8-Beer

Marilyn Manson är tillbaka med en ny cd och det med besked! Man får backa några skivor tillbaka i tiden innan han gjorde något lika bra senast. Tyngden i basen finns där, krämen i gitarrerna finns där och materialet håller hög Manson-klass. Marilyn Manson har själv sagt att även om han inte ogillar de senaste 3-4 skivorna så gjorde han dem mest för att det förväntades av honom, vilket han idag anser var av fel anledning.

The Pale Emperor är Mansons nionde album och ett samarbete med Tyler Bates, som till vardags är producent och skriver musik för film, tv och videospel. Men har också medverkat på några av Rob Zombies plattor. Marilyn Manson och Tyler Bates hade redan vid ett tidigare tillfälle påbörjat ett samarbete som de avbröt. Trots att Tyler Bates såväl har producerat skivan tillsammans med Marilyn och varit medskribent till musiken så känns Mansons koncept väl igen. Samarbetet i sig är heller inte så konstigt med tanke på Marilyn Mansons intresse för film. Han har nyligen gästspelat i tv-serien Sons Of Anarchy, parallellt med att han spelade in den här skivan i sitt nya hus. The Pale Emeror är inspirerad av en bok (Heliogabalus: Or, the Crowned Anarchist) som Marilyn fått av Johnny Depp och som handlar om Heliogabalus som var kejsare i Rom år 218-222, alltså före Caligula, och han var den förste att förneka Gud och levde ett utsvävande liv där det även sägs att han hade en fablesse för pojkar.

På The Pale Emeror så fortsätter Marilyn Manson att skriva om människans mörka sidor och religionens hyckleri. Och i sommar Sverige-aktuelle Marilyn Manson har med sin nya skiva lyckats bevisa att han har mycket kvar att ge som artist.

Georg Ryttman

Kommentarer inaktiverade.