Kee Man Hawk – Headin For The Sun

Artist: Kee Man Hawk
Titel: Headin For The Sun
Skivbolag: Kee Man Hawk
År: 2015
CD

Kee Man Hawk - Headin For The Sun

8-Beer

Sala-bandet Kee Man Hawk har endast spelat tillsammans i ett halvår när de släpper sitt debutalbum Headin For The Sun. Och de har bara stått tillsammans på scen under detta bandnamn två gånger; först på Rockland i Sala, i samband med att Dan Baird från Georgia Satellites spelade, och därefter genom att vara första band ut på Sweden Rock Festival 2015.

De kallar sin musik lite skämtsamt för grep-metal — tung bluesbaserad rock med mycket själ och hjärta är vad det verkligen handlar om. Kee Man Hawk kör med en klassisk uppsättning bestående av gitarr (Håkan Englund), bas (Stefan Westerlund), trummor (Martin Vangbo) och sång (Jocke Eriksson). Men här finns även utrymme för munspel och lap steel. Lyssnarna bjuds på 12 spår, inklusive den inledande 52 sekunder långa slidegitarrlåten ”Black creek blues”. Direkt därefter bär det iväg på allvar i låten Delta DC. Hela skivan andas 70-tal, dock utan att kännas retro. Istället står sig Headin For The Sun väl på 2010-talet och Kee Man Hawk tillhör de grupper som visar att det fortfarande finns ett behov att fylla av kraftfull bluesig rock i ny fräsch förpackning.

Har du inte lyssnat på bandet tidigare så kan jag rekommendera att du tar en titt på deras video till Delta DC. Därefter är nästa steg att införskaffa Headin For The Sun och njuta av resterande låtar —jag törs lova dig att du inte blir besviken!

Georg Ryttman

Kommentarer inaktiverade.