Ett ljus i mörkret – Ny countryfestival i Upplands Väsby

Efter att Lida Country Festival och Scandinavian Country Fair gått i graven, så nås jag av den goda nyheten att en countryfestival är på gång redan 2013.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den nya countryfestivalen har ännu inte fått något namn, men kommer att ta plats i Upplands Väsby. Det är gänget bakom Lida Country Festival som gör en nystart. Den nya festivalen kommer att ha camping i anslutning, med möjlighet att tälta. Arrangemanget kommer att gå av stapeln 4-6 juli 2013. Området beskrivs som enormt och det utlovas en mängd artister samt roliga aktiviteter. Det finns all anledning att återkomma till detta när jag fått mer kött på benen.

Kinky Friedman

En annan trevlig nyhet, som ni kanske redan läst i mitt kalendarium, är att Kinky Friedman – The Asshole From El Paso – kommer på besök till Stockholm. Det är Club Nuggets i samarbete med Rootsy Live som bokat denna country-ikon. Kinky står på Södra Teaterns stora scen den 4 april 2013, klockan 19.30. Entré 240:- och de har en åldersgräns på 13 år. Kinky Friedman har varit verksam sedan 60-talet och har förutom att vara en provokativ artist och låtskrivare även jobbat som författare, satiriker, cigarr/tequila-fabrikant, djurrättsaktivist och politiker. Redan på sin första skiva Sold American sjöng han sånger med provocerande titlar som They aint making jews like Jesus anymore och Ride em jewboys. Kinky, som planerar att kandidera till guvernör i Texas för 2014, är känd för sitt gränslösa mellansnack och det här känns som en given succé för alla countrydiggare. I alla fall inget jag kommer att missa. Gör inte det du heller!

Text och foto: Georg Ryttman

Kommentarer

Ett ljus i mörkret – Ny countryfestival i Upplands Väsby — 2 kommentarer

  1. Hej
    Den bilden som ni har på oss går den att få el köpas
    De hade vart kul de e nog vårt första besök på lida
    Vi kommer och ser verkligen fram emot detta på åter seende från
    Fam karlsson på ranch Hallbjörtorp