Fotoalbum

Fotoalbum

Människan har alltid avbildat sin tid och sin omgivning. Det finns tillfällen då bilden talar för sig själv och då ord är överflödiga. Alla de olika mediakomponenterna fyller olika behov, även om bild och text tillsammans oftast ger en större helhet. Mitt fotointresse startade på 70-talet då jag fick min första egna kamera – en instamatic.

I början tog jag mest spontana bilder som alla andra, men så småningom började jag experimentera med bilder och testade färgfilter, plåtade reflektioner i vatten och liknande. Mitt bildintresse tog fart på allvar när jag läste information och media vid Tollare Folkhögskola 1996. Då var det svartvitt foto som gällde och det blev även en del helger och sena dagar i mörkrummet. Min dotter fick ofta stå modell, vilket hon gör än idag emellanåt, när hon kommer på besök.

Rockfoto

En stor passion för mig är att plåta rockkonserter och musik. Det kommer sig ur alla skivomslag och poptidningar som jag började läsa på 70-talet och alla fantastiska bilder under de här åren. Då lp-omslagen var konstverk och artisterna/grupperna klädde upp sig och sminkade sig, vilket var väldigt bildmässigt. Jag begränsar mig dock inte till att bara plåta musik, utan jag tycker fortfarande det är kul att experimentera med kameran, men även att plåta allt möjligt annat – så länge det blir intressanta och bra bilder.

När jag arbetade på papperstidningen Broderskap fick jag rollen som bildredaktör, då övriga redaktionsmedlemmar inte hade några bildkunskaper, och jag blev tidningens huvudsakliga fotograf. Då var det redaktionella bilder som gällde. Ofta i tråkiga miljöer, som vid intervjusituationer eller presskonferenser. Min målsättning blev då att göra mycket av lite, det vill säga: jag la krutet på att hitta intressanta vinklar, och på olika andra sätt försöka skapa levande bilder trots sammanhangen.

Efter att jag plåtat Vanilla Fudge på Sweden Rock Festival 2016 blev jag kontaktad av det tyska skivbolaget MIG som ville köpa några bilder av mig till deras utgåva av Vanilla Fudge Live At Sweden Rock 2016 – The 50th Anniversary. Jag har också haft mina bilder med i The Grand Tricks debutalbum The Decadent Session.

   

Nedan finner du ett urval av mina bilder, sorterade i olika bildalbum. Välj vilket album du vill se genom att klicka på ikonen.

OBS! Samtliga bilder är skyddade av upphovsrättslagen.

Atlas Rock LoggaGröna Lund Logga