Trailerpark Idlers – Alligator Days

Artist: Trailerpark Idlers
Titel: Alligator Days
Skivbolag: Something Wicked
CD
2016

trailerpark-alligator-days

8-Beer

För närvarande pågår sjunde säsongen av Så Mycket Bättre på TV4. En av deltagarna är Jill Johnson, som med sin alt-country är en ambassadör för svensk countrymusik. Vad ska man då inte säga om en grupp som Trailerpark Idlers, som kämpar på utanför de stora arenorna och som verkligen skulle förtjäna ett större genombrott? Ett genombrott som borde ha kommit för länge sedan.

Jag har följt Trailerpark Idlers sedan 2007, då plattan The Jim Beam Shuffle damp ner i brevinkastet och jag blev såld direkt. Även om det var några år sedan jag hörde dem på skiva senast så bibehåller de sin höga kvalitet och tummar inte på sitt ursprung och lusten att spela och skriva nya sånger. Utgivningstakten av skivorna har avtagit lite de senaste åren, vilket är fullt förståeligt då gruppen kunde spela in tre skivor samma år i början av karriären. Trailerpark Idlers har nu existerat som band i tio år och Alligator Days är deras trettonde platta i ordningen. Inte illa pinkat! Det går inte att ta miste på deras signifikativa sound, som är som en mix av dåtid och nutid. Alligator Days innehåller 12 nyskrivna spår och utöver kärnmedlemmarna så har man lånat in Tobias Berving på slagverk och Lukas Hellman på cello. De stretchar som vanligt på countrymusikens ramar, men håller sig alltid på rätt sida gränsen och bjuder på nya fräscha kompositioner. Inledande ”Everytime I hear the sound of a train” drar sig mot rockabilly-hållet, ”Kate” är en lite softare, mörkare sång, ”Been a long long time” har lite New Orleans-vibbar och ”Gospel train to heaven” är som det hörs på titeln en country-gospel.

 Jag blir på bra humör av att höra Trailerpark Idlers och eftersom det lackar mot jul så blir det en självklarhet att rekommendera att köp av Alligator Days. För på julen ska man må bra och njuta, inte bara av mat, dryck, gott sällskap och klappar, utan också av god musik!

Georg Ryttman

Kommentarer inaktiverade.