Sommaren börjar på Sweden Rock Festival

Äntligen! Efter en lång seglivad vinter så är sommaren här. Med allt vad det innebär. För mig brukar sommaren börja på Sweden Rock Festival, i alla fall festivalsommaren. Musikarrangemang finns som tur är året om.

The Sounds - Gröna Lund

Konsertsommar på Gröna Lund

Nöjesparken Gröna Lund var på 70-talet en fantastisk arrangör av bra musik. Där har jag sett många fina spelningar, med grupper och artister som Marc Bolan & T.Rex, Little Richard, Fats Domino, Chuck Berry, Blondie, Ramones, The Clash, Roxy Music, Susi Quattro, Lou Reed, The Sweet, Santana, Kiss, The Runaways, Ian Hunter, Nina Hagen, Alice Cooper, Bob Marley, Steve Harley & Cockney Rebel och en hel bunt till.

Sedan hände det någonting trist; man slutade att boka intressanta akter till ett lågt inträde. Innan man åter startade upp för några år sedan. Därmed är Gröna Kortet en given investering varje år, och det kanske vore mer rättvist att säga att konsertsommaren startar på Grönan. Och att sommaren sedan tar riktig fart i och med Sweden Rock Festival i början av juni.

Graveyard - Gröna Lund

2013 har startat bra

En knapp månad har gått av säsongen och jag har hunnit med att se Amanda Jensen, The Sounds, Khoma och Graveyard. Och det återstår en hel del innan de här knappa sommarmånaderna har nått vägs ände.

Sweden Rock Festival

Det här blir 15:e året i rad som jag besöker den lilla orten Norje i Sölvesborg, där Sweden Rock Festival huserat sedan dess. I år serveras headliners som Kiss, med sin nya påkostade show, och Rush, som inte stått på en utomhusscen på nästan 35 år. Detta i samband med att gruppen gett sig ut på en världsturné för att promota nya albumet Clockwork Angels. Jag återkommer längre fram med ett nytt bildalbum från Sweden Rock Festival och ett sammanfattande inlägg från festivalen.

I år ser det annars inte ut att bli så värst många festivaler för min del. Getaway Rock Festival i Gävle är dock bokad. Där kommer jag dock inte att arbeta, utan kameran får stanna hemma och jag ska njuta av musiken som vilken festivalbesökare som helst.

Text och foto: Georg Ryttman  

Kommentarer inaktiverade.