Gene Watson & Rhonda Vincent – Your Money And My Good Looks

Artist: Gene Watson & Rhonda Vincent
Titel: Your Money And My Good Looks
Skivbolag: Ingrooves
År: 2011
CD

Your Money And My Good Looks är en klassisk duettskiva med två artister i toppform. Det här är vad man på amerikanska skulle kalla a perfect match. Rhonda Vincent spelar normalt sett bluegrass och trakterar såväl mandolin, som gitarr och fiol, men på det här albumet är det stadig traditionell countrymusik för hela slanten. Och det  tackar vi för! Skivan avslutas med den instrumentala ”Ashes of Mt. Augustine”, och även om det svänger så hade den gjort sig bättre med lite sång. Men i övrigt är det låtar för en fiddle- och steel-älskande publik.

Hela skivan spelades in ”live” i studio under endast två dagar. Utöver de två huvudmännen består musikerna av Stuart Duncan och Hunter Berry på fiddle, John  Gardner bakom trummorna, Dirk Johnson och Michael Rojas delar på pianoliret, Mike Johnson, steel  gitarr, James Mitchell, elgitarr, Michael Rhodes på bas samt Biff Watson som lirar akustisk gitarr. Plattan rymmer lite blandat godis, och däribland Gene Watsons hit “You could know as much about a stranger” från 1976 och Rhonda Vincents “Making everything perfect tonight”. Gillar man honky tonk, twang och sång med riktigt härliga countryfraseringar så har man kommit helt rätt.

Your Money And My Good Looks är en skiva som man helt enkelt måste älska; det är skönt att det fortfarande görs riktiga countryskivor som inte flirtar med Nashville eller lägger sig platt för att spelas på radio och sälja i miljonupplagor. Nej, här kommer musiken i första hand och det är det som är det väsentliga.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]