Evan Westerlund – Still Crazy

Artist: Evan Westerlund
Titel: Still  Crazy
Skivbolag: Rootsy
År: 2011
CD

Evan Westerlund har nu släppt uppföljaren till Howlin’ At The Moon, och även den är inspelad i Nashville. Man kan säga att Evan varierar lite modernare countrylåtar med traditionella diton, även om han skriver allt material själv. Oavsett vilket så håller han sig på rätt sida och hamnar inte i den trista Nashvillesoppan, utan det finns hela tiden en gedigen countrygrund i det han gör. Bäst gör sig låtar som ”Kisses won’t cut it”, som är av riktigt honky tonk-material, ”Give me some twang” med sitt talande budskap och tåglåten ”Waitin’ for my train”. Det behövs nya tåg- och truckdrivinglåtar, så håll grytan kokande!

Det inledande titelspåret ”Still crazy” är ett exempel på det lite modernare stuket. I ”Give me some twang” sjunger Evan Westerlund att allt han hör på radio är pop, hip-hop, jazz, blues, rock och r&b, men att inget av detta duger då han vill ha lite rejäl twang. Att han har förmågan att skriva och framföra riktiga countrystänkare bevisar han på den här plattan. Musikerna på Still Crazy har valts ut från Nashvilles studioklan även denna gång. Som medproducent på Still Crazy (och på Howlin’ At The Moon) har Evan Westerlund anlitat Larry Marrs, vilken även spelar bas på skivan och som en gång i tiden var basist i Marty Stuart’s Hillbilly Band. Och de gör alla ett fullgott arbete.

Mycket på Still Crazy tyder på att Evan Westerlund har stor potential och han är absolut en duktig låtskrivare. Såväl de lite modernare, som de traditionella countrysångerna funkar och kanske är det mixen som är hans styrka, men jag ser gärna fler låtar av det traditionella slaget, för det är då hans musik lyfter rejält.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]