V/A The Golden Demon – New Songs About Chaos & Transition

Artist: V/A
Titel: The Golden Demon – New Songs About Chaos & Transition
Skivbolag: Hemifrån
År: 2013
CD – 2 skivor

The Golden Demon – New Songs About Chaos & Transition

5-Beer

The Golden Demon – New Songs About Chaos & Transition är ett samlingsalbum från Hemifrån. Det är en dubbel-cd innehållandes låtar med många av de artister som Hemifrån marknadsför. Sammantaget innehåller skivan 25 låtar. Temat för skivan är aktuella förändringar och svårigheter. Är du intresserad av en påse med blandad musik från singer/songwriters och artister inom country, folkmusik och americana så kan du hitta en del smått och gott i denna blandning.

Julie Christensens ”Ten people” hamnar på plussidan, medan Steve Noonans ”Another good man down” istället är en trist och meningslös sång, liksom ”Us & them” med Doug Ingoldsby & Eugene Ruffalo. Sid Griffins ”Right ’round the bend” hamnar inte heller på plussidan. Jenai Huff gör melankoliska låtar och ”Just like Me” är inte så dum. Till dubbelalbumets bättre låtar hör Keith Miles ”Until it all make sense again” och Bob Cheevers ”Occupying Wall Street”. Så som du märker innehåller The Golden Demon en mycket blandad kompott. Sammantaget innehåller dubbel-cd:n inte mindre än 25 olika låtar, fördelat på lika många artister.

Det är sällan samlingsskivor av det här slaget innehåller bara bra artister med topplåtar, och det gör inte The Golden Demon heller. Innehållet på skivan får snarast se som ett gäng smakprov för den som gillar musiken eller vill upptäcka lite nya artister att lyssna på.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]