Trailerpark Idlers – The Rumble & The Roar

Artist: Trailerpark Idlers
Titel: The Rumble & The Roar
År: 2011
CD

Trailerpark Idlers välbekanta sound, vilket inte går att ta miste på om man en gång hört bandet, söker sig in i hörselgångarna och utlöser en välbekant njutning . När man laddar cd-spelaren med The Rumble & The Roar så belönas lyssnaren med 14 nyskrivna spår, på gruppens tionde skiva sedan starten i september 2006. Med så tät skivutgivning och så många nyskrivna låtar i rakettakt kan man fråga sig vad som skiljer The Rumble & The Roar ifrån deras tidigare utgivningar? Svaret är att igenkänningsgraden är hög och att skivan egentligen inte utmärker sig mot tidigare, men ändå så håller även de nya låtarna hög standard och tydligen har gruppens låtskrivare och frontman Morgan Hellman hittat en aldrig sinande brunn att hämta material ifrån. Varför ändra ett vinnande koncept?

Att höra en ny Trailerpark Idlers skiva är som att komma hem efter en jobbig dag och se att boet är uppfräschat och hemtrevligt och allt man behöver göra är att slå sig ner på sin favoritplats och njuta. En låt sticker ut lite extra på skivan, då den är lite ovanlig för att komma från Trailerpark Idlers och det är ”Everybody seems to know my baby”, där skillnaden ligger lite i själva soundet och instrumenteringen.

När Morgan inte räknar stjärnorna på himlen i ”Out on the porch” eller arbetar som stenplockare i ”Gimme water from the well”, så överlåter han mikrofonen till sin äkta hälft Miss LisaLee som i sin tur abrupt avbryter sin mans planer på att utforska världen för att istället köpa hem mjölk (”Don’t forget the milk”). Humorn är en viktig del i Trailerpark Idlers texter, samtidigt som de uppges vara självupplevda. Med eller utan stjärnor att räkna på min balkong så ser jag många trevliga stunder framför mig med The Rumble & The Roar i väntan på nästa Trailerpark Idlers-platta, som troligen kommer… tja, närsomhelst.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]