Trailerpark Idlers – The Jim Beam Shuffle

Artist: Trailerpark Idlers
Titel: The Jim Beam Shuffle
År: 2007
CD

Trailerpark Idlers består av fyra killar från trakten kring Söderköping. Gruppen bildades hösten 2006 och har hittills hunnit med att ge ut en sexspårs-cd samt albumet A Moment Of Delirium And Dispair, som kom ut i somras. Det är med rask takt som Trailerpark Idlers ger ut sina skivor och uppföljaren till detta album, The Jim Beam Shuffle, är nu färdiginspelad. (Som om inte det var nog så är det ytterligare en ep planerad till januari 2008 samt ytterligare ett album till midsommar!).

Det är en pigg och energirik countrymusik med tidvis starka cajuninfluenser som utgör de 14 spåren på The Jim Beam Shuffle. Inte så konstigt kanske då till exempel Jerker Andersson också medverkar i zydeco-bandet Evil Emil & The King Kongo Cobras. Av albumets låtar är tretton stycken skrivna av Morgan C. Hellman och den fjortonde – ”Kill the poor” (som handlar om neutronbomben som medel för att bli av med fattiga och bygga nya hem åt välbeställda på deras gamla mark), har plitats ned av Jello Biafra och var ursprungligen med på punkbandet  Dead Kennedys debutalbum Fresh Fruits For Rotting Vegetables.

The Jim Beam Shuffle är inte alls oäven, snarare tvärtom. Musiken känns ren och fräsch, ofta med dominerande mandolin eller dragspel. Den medryckande ”When they count us tomorrow” om en fånge som planerar sin flykt från fängelset tillhör mina favoriter, men det finns mycket smått och gott på den här cd:n som är väl värd att lyssna på.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]