Trailerpark Idlers – Meanwhile In Dogpatch

Artist: Trailerpark Idlers
Titel: Meanwhile In Dogpatch
Skivbolag: Fortune Reco
År: 2013
CD

Trailerpark Idlers - Meanwhile In Dogpatch

8-Beer

Så var det dags för ett nytt efterlängtat album med Trailerpark Idlers. Det är en pressad skiva, som finns till försäljning lite här och var på nätet. Det får ses som ett tecken på att gruppen känner sig redo ett försök att sprida sin musik till en lite större skara lyssnare. Inte en dag för tidigt måste jag säga!

För oss som följt Trailerpark Idlers utveckling, så är en del av låtarna på Meanwhile In Dogpatch välkända från deras live-spelningar. Det gäller i högsta grad det inledande spåret ”I’m a rich girl” och ”Rockin’ train blues”, som bägge förtjänar att förevigas i plast. Första gången jag hörde dem var 2007, när de släppte The Jim Beam Shuffle, före det att Miss Lisa Lee kom med i gruppen, vilket i sig gav musiken ett lyft, och de fortfarande hade en trummis. Jag gillar både Miss Lisa Lees och Morgan Hellmans röster – de är bägge personliga och växlar väldigt fint sinsemellan. Morgan har dock trätt tillbaka på sistone när det gäller den biten, vilket är lite synd. Det är också musikmaskinen Morgan som skrivit allt material på Meanwhile In Dogpatch. Utvecklingsmässigt har man hållit en god standard på låtskrivandet och framförandet under de här åren, och låtarna på nya skivan är inget undantag. En lite udda fågel är ”Why don’t you come home”, där man lånat in Per Olander på trumpet.

Man måste bara gilla det Trailerpark Idlers gör! Trots deras täta skivutgivningar så fortsätter Morgan Hellman att ständigt förse gruppen med nya högklassiga låtar. Nu håller vi tummarna för att Meanwhile In Dogpatch får en bra spridning och att det blir deras stora genombrott.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]