The Taylors – Grey Haired & Tired

Artist: The Taylors
Titel: Grey Haired & Tired
Skivbolag: Fjös Records
År: 2007
CD

Gråhårig och trött? Nja, riktigt så vill jag inte beskriva The Taylors musik. Bandet, som bildades hösten 2006, lirar rock och countryrock snarare än country. Starkt influerade av Jackson Taylor Band är inte bara bandnamnet en hyllning till Jackson och hans band, utan hälften av låtarna på cd:n är också covers av densamme. Men här finns även Willie Nelsons  ”It’s not supposed to be that way” och Tom Petty-låten ”All the wrong reasons”.

De flesta låtarna framförs på engelska, utom ”Om jag fick ta tillbaks allt” och den malplacerade visan ”Jamtlandstaus” som jag inte förstår vad den har på plattan att göra. Skivans skönaste spår är ”Queen of northern lights” som har ett härligt rockigt driv. ”Gypsies and drifters” och ”Guitars, Jim Beam and Waylon” tillhör de bättre låtarna och ”Lonely” är helt okej.

Totalt sett tycker jag att skivan är ojämn och att det saknas det där lilla extra, både vad gäller låtarna och soundet. Kanske kommer det när bandet har lirat ihop lite längre tid, vi får vänta och se.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]