Gordie Tentrees – North Country Heart

Artist: Gordie  Tentrees
Titel: North  Country Heart
Skivbolag: Continental  Record Services/Hemifrån
År: 2012
CD

Gordie Tentrees - North Country Heart

6-Beer

Gordie Tentrees  nya skiva North Country Heart kommer förpackad i ett omslag där en bil kör i  mörkret, vägen är omgiven av granskog och i horisonten breder ett spektakulärt  norrsken ut sig. En bild som lika gärna kan vara tagen i Norrland som i Kanada.

North Country  Heart inleds med låten “Gypsy wind” – en countrysång med gitarrer, trummor,  ståbas, lap steel och munspel. Titelspåret ”North country heart” tillhör de  bästa spåren på skivan och är en kopunklåt. Sedan följer en sång som är rena  motsatsen – ”Holy moly”, med ståbas, akustisk gitarr och banjo. ”Wheel and  wrench” går åt countryrock-hållet med ett bluesigt munspel som krydda. Så det  gäller att hänga med i svängarna och vara mångsidig i sin musiksmak om man ska  kunna ta till sig de olika stilarna på det här albumet. Gordie lirar allt från  country, country rock, blues- och folkinfluerat till kopunk. Så hans musik tar  ut svängarna rätt rejält emellanåt.

Det varierande  innehållet av olika stilar bland låtarna på North Country Heart är både på gott  och ont. En del av dem funkar utmärkt, medan andra inte känns så där  jätteupplyftande. Därmed slutar också betyget på medel.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]