George Strait – Twang

Artist: George Strait
Titel: Twang
Skivbolag: MCA Nashville
År: 2009
CD

Att det fortfarande finns en marknad för ren countrymusik i USA är George Straits skivutgivning ett utmärkt exempel på. Senaste albumet – Twang –  är George Straits 38:e album, och den lär spä på de över 67 miljoner skivor han hittills sålt under sin samlade karriär. Var så säker på det!

George Strait är inte känd för att skriva särskilt mycket av sitt material själv, men på Twang har han medverkat som låtskrivare på ”Out of  sight out of mind”, ”He’s got that something special” och ”Living for the night”. Även Georges son George ”Bubba” Strait Jr. har varit med och skrivit nämnda tre sånger, samt ”Arkansas Dave” – en homage till Johnny Cash.

Titeln Twang är lite missvisande för innehållet på skivan, då man inte fläskar på med några vassa twang-gitarrer mer än på titelspåret, utan istället är det balladerna och Georges vanliga signum som mestadels fyller cd:ns dryga 40 minuter. Det är gammal hederlig country med fioler och steel, men också upptempospår som ”Same kind of crazy” där man dessutom har lagt på en orgel. Ett par låtar avviker dock från de övriga: den rockiga ”Hot grease and zydeco” och den spanska ”El Ray”, som är lite svår att förstå vad den gör på skivan. Men sticker ut, det gör den. Twang är ett säkert kort för dig som gillar George Straits musik.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]