George Strait – Merry Christmas Strait To You

Artist: George Strait
Titel: Merry Christmas Strait To You
Skivbolag: MCA Special Products
År: 1986
CD

George Straits julskiva från 1986 – Merry Christmas  Strait To You – har en skön blandning av jullåtar med Texas-känsla. Skivan inleds med världens mest spelade jullåt – Irving Berlins ”White  Christmas”, som för alltid är förknippad med Bing Crosby. Och här finns också gamla välkända godingar som ”Winter wonderland”, ”Frosty the snowman” och ”Santa Claus is coming to town”. Inte särskilt överraskande kanske, men julen ska ju vara traditionell så …

Hur som helst så är det här inget snömos. Utan de gamla pärlorna har blandats upp med ”Merry Christmas strait to you”, ”For Christ sake it’s Christmas” och ”When it’s Christmas time in Texas”.

Julkänslan finns helt klart i skivspåren och George Straits fans vet hur den här speciella helgen ska inledas. Låtarna är framförda rakt, enkelt och traditionellt, och soundet, liksom Georges röst, är lika rent och friskt som fjälluften på juldagsmorgon. Jämförelsevis så är det mer countrystuk över den här skivan än Georges andra julskiva Merry Christmas Wherever You Are. Och det är absolut inte fel att ta en svängom runt granen med ett par julsnaps i benen.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]