Connie Smith – Long Line Of Heartache

Artist: Connie Smith
Titel: Long Line Of Heartache
Skivbolag: Sugar Hill Records/Hemifrån
År: 2011
CD

Efter 15 års studiotystnad släpper Connie Smith ett nytt efterlängtat album – Long Line Of Heartache. Albumet, vilket är hennes 53:e i ordning, är producerat av Connies make, tillika countryartisten Marty Stuart, som uppträdde på Furuviks stora scen 2004. Tre år senare stod även Connie Smith på samma scen och gjorde ett bejublat framträdande. Och precis som jag minns hennes framförande då, så består Long Line Of Heartache av en samling härliga countrysånger i traditionellt utförande. Såsom musiken lät på 60- och 70-talet och som det ska låta!

Connie Smith är idag 70 bast, men det märks inte ett skit av på den här skivan. Rösten har inte de minsta fåror av åldrande, och det har heller inte låtarna. Texterna handlar väldigt mycket om otrohet, såväl om viljan att själv bedra, som att bli sårad av att vara den som blir bedragen eller att stå emot. Ett tema som gjort för själavård på countryvis. Förutom att maken Marty Stuart medverkar, så sjunger även deras tre döttrar bakgrundsstämmor på ”Take my hand”. Fem av skivans spår är också skrivna av Connie och Marty. Nämnas bör också Robby Turner och Gary Carter som får gott om utrymme för sitt fräscha hanterande av steelgitarrerna.

Connie Smith lämnar ingen riktig countryälskare besviken med sin senaste skiva och ett bra tips är att bjuda sig själv på skivan som  julklapp. För oavsett om det blir en vit eller grön jul, så håller den här skivan humöret uppe och det kan behövas i vintermörkret.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]