Oh My Darling – Sweet Nostalgia

Artist: Oh My Darling
Titel: Sweet Nostalgia
Skivbolag: Outside Music/Hemifrån

År: 2011
CD

Oh My Darling är en kvartett, bestående av Allison De Groot, banjo och sång, Rosalyn Dennett, fiddle och sång, Vanessa Kuzina, gitarr och sång, Marie-Josée Dandeneau, ståbas och sång. Dessa unga damer är från Kanada och spelar en mix av bluegrass, oldtime och Francophone traditional music, framförd på southern twang-accent.

Sweet Nostalgia är gruppens andra album och i det medföljande häftet finns texterna till låtarna, samt varsin personlig beskrivning av Oh My Darlings medlemmars syn på vad nostalgi betyder för dem. Det kretsar mycket kring barndomsminnen, familjen och en del berättelser från förr, vilket kanske också är en viktig anleding till att bandmedlemmarna söker sig bakåt i tiden musikaliskt. Marie-Josées berättelse är dock skriven på franska, och med på skivan finns också låten ”Ma Belle” framförd på just  franska. Samtliga låtar spelades in live under sju dagar i ett straw bale house; alltså ett hus byggt av höbalar. Det är en kompetent grupp och Allison De Groot anses vara en av Kanadas skickligaste claw hammer banjo-spelare. Den totala speltiden är ungefär en halvtimme.

Musiken på Sweet Nostalgia är varm och jordnära, och verkar därmed spegla tjejernas egna minnen från deras uppväxtår. Jag kan tänka mig att en och annan bluegrass/oldtime-älskare kommer att gilla den här plattan och utöka sin skivsamling.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]