Penny Nichols – Colors Of The Sun: Penny Nichols Sings The Early Songs Of Jackson Browne

Artist: Penny Nichols
Titel: Colors Of The Sun: Penny Nichols Sings The Early Songs Of Jackson Browne
Skivbolag: Cd Baby/Hemifrån
År: 2012
CD

Penny Nichols har på sitt senaste album valt ut 12 av sina favoritsånger av Jackson Browne, som hon lärde känna efter att hon kom åter från en turné med sin duopartner Kathy Smith (under bandnamnet Greasy Mountain  Butterballs), från Vietnamn hösten 1966. De träffades på en tillställning med öppen scen för folkmusiker och singer-songwriters och delade en röka bakom scenen. Och har sedan dess förblivit vänner.

Colors Of The Sun kan ju vara en passande titel på den här skivan, då låtarna inte precis målar upp en musikalisk palett av regnbågens  färger, utan håller sig inom samma trygga ram av lugna varma och akustiska låtar; som att ligga utsträckt på mage på en filt i gräset och bara andas. Det är avslappnande och lite småmysigt, men det krävs några lyssningar och rätt humör för att man ska ta till sig materialet. Samtidigt som det inte är tillräckligt märkvärdigt för att låtarna överlag ska krypa under skinnet på lyssnaren.  Låtar som ”Colors of love”, ”Games” och ”Summer rain” är lyssningsbara och inte helt oävna, men det räcker ändå inte för att albumet som helhet ska glänsa. Med sig på skivan har Penny Nichols förstås Jackson Browne själv, som hon sjunger duett med på ”Song for Adam”.

Penny Nichols tolkning av Jackson Brownes låtar på Colors Of  The Sun flyter på som en stock på en stilla flod. Det är inte dåligt på något sätt, men heller inte överväldigande.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]