Steve Mednick – Where Are The Bodies Buried?

Artist: Steve Mednick
Titel: Where Are The Bodies Buried? (Problems In Democracy – Volume III)
Skivbolag: Cutler’s Records/Hemifrån
År: 2012
CD

Where Are The Bodies Buried? Är den tredje skivan I serien Problems In Democracy, av Steve Mednick. Det är en platta med politiskt laddade låtar, precis som de föregående skivorna i samma serie. I sina texter ger Steve Mednick svidande kritik till sitt hemland USA. De handlar om rättvisefrågor och miljön, allt förpackat i en rund plastbit av americana.

Where Are The Bodies Buried? Är Steve Mednicks tionde skiva sedan han började ge ut musik 2006. Hans politiska ideal är sprungna ur 1960-talets protestvåg och folkmusik, men med dagens aktuella ämnen på agendan. Musikaliskt sett är Steve Mednick inte särskilt intressant, utan det mesta faller i glömska så snart låten slutar spela. ”Wayward prophets” tillhör de bättre låtarna, medan till exempel ”Warning signs” är en trist bit med sång som följer pianot och förstärks av en mixad kör. Samma slags körsång använder han på ”American dreamer”. I vissa låtar är det full instrumentering, och i andra enbart Steve Mednick och hans akustiska gitarr. Det gör dock ingen skillnad när musiken är trist och grå.

Att leva i en demokrati är inte alla förunnat, och i en demokrati har vi fördelen att kunna uttrycka vad vi tycker, även när det gäller det egna styret. Problemet med den här skivan är dock inte att Steve Mednick har åsikter om hur USA styrs, utan de ökentorra låtarna.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]