Millpond Moon – Broke In Brooklyn

Artist: Millpond Moon
Titel: Broke In Brooklyn
Skivbolag: Tikopia Records/Hemifrån
År: 2013
CD

Millpond Moon - Broke In Brooklyn

6-Beer

De norska artisterna Rune Hauge och Kjersti Misje från Bergen bildar tillsammans gruppen Millpond Moon, där de framför bägges låtar. Skivan Broke In Brooklyn innehåller nio egna spår och tre coverversioner: ”Barbed wire”, skriven av Artie Traum, Peter Rowans ”You were there for me” och den icke helt okända ”Blowing in the wind” av Bob Dyland.

Rune Hauge och Kjersti Misje spelar bägge akustiska gitarrer och delar på sången på låtarna. De kompletterar varandras röster väl och Rune trakterar också dobro. Kjersti i sin tur spelar även piano på skivan. I övrigt har man lånat in några norska musiker samt de amerikanska bröderna Rickie och Ronnie Simpkins på fiol respektive bas. Rune har en bakgrund inom bluegrass och folkmusik, medan Kjersti är sångpedagog och ger lektioner inom jazzfacket. Tillsammans i Millpond Moon hänger de sig åt americana med starka inslag av amerikansk folkmusik. Parets engelska är klanderfri och det är inga klåpare till musiker som medverkar på albumet.

Med en klassisk bild på Brooklyn Bridge i vinterskrud fångar omslaget upp stämningen på skivan. En bild i gråskala ökar på känslan, och fungerar som en portal till musiken på albumet. Som i sin tur är lågmäld och sparsmakad.

Georg Ryttman 

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]