Ian McFeron – Time Will Take You

Artist: Ian McFeron
Titel: Time Will Take You
Skivbolag: Ian McFeron/Hemifrån
År: 2013
CD

Ian McFeron - Time Will Take You

7-Beer

Det här är Ian McFerons sjunde album sedan 2003, då han släppte The Mountain och slog sig in på Seattle-scenen. Från Ryan Adams grupp The Cardinals har han lånat in Brad Pemberton och Jon Graboff. Därutöver medverkar musiker från John Hiatts och Patty Griffins band samt gitarristen och producenten Doug Lancio, som även medverkade på Ian McFerons föregående skiva Summer Nights från 2011.

Time Will Take You är americana som mestadels går åt folkrock/countryrock-hållet, men där även en skön liten countrylåt som ”Long weekend” smygs in i leken; i bakgrunden ljuder såväl en steel gitarr som ett piano och ger näring till låten. Ian McFeron har en lite egen ljus och nasal röst, som ligger i liknande lägen som till exempel Neil Young och Willie Nelson, och som är mild och behaglig men av en alldeles egen karaktär. Lyssna till exempel på sången till ”The first gold day of all”, vilket är en lite lugnare bit som även den innehåller steel och piano. Låtmaterialet håller bra klass och med de musiker som Ian har plockat ihop till skivan så framförs de också oklanderligt. ”How the monkey gomes” skulle kunna ha varit skriven redan på 60- eller 70-talet, och det gäller flera låtar på albumet, vilket visar hur tidlös musik ändå är.

Ian McFeron visar upp fina låtskrivartalanger på Time Will Take You, likväl som att han och hans musiker framför låtarna på ett kompetent sätt. Det här är helt enkelt en rätt skön platta.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]