Ron LaSalle – When Hellhounds Meet Angels And Other Sordid Love Stories

Artist: Ron LaSalle
Titel: When Hellhounds Meet Angels And Other Sordid Love Stories
Skivbolag: Phq Records/Hemifrån
År: 2012
CD

Ron LaSalle är ytterligare en av alla dessa artister som befinner sig i det musikaliska gränsland av stilar som går under epitetet americana. På skivan ryms inslag av såväl country, som blues, folk och jazz. Det hela hålls väl ihop och Ron LaSalles rökiga och trasiga whiskeyröst, lite i stil med Tom Wailts, funkar alldeles ypperligt till låtarna och blir som lök på laxen.

I låtar som ”Doing alright” och ”The  hounted kind”, som för övrigt är den enda låt Ron LaSalle inte skrivit själv på  skivan; utan tillsammans med B. Nelson, kommer man inte ifrån att tänka på Rolling Stones. Inte minst med den så typiska bakgrundssången som Stones  använder sig av. ”The Devil sneaks in” är en jazzig sak för sena halvslappa  nätter, där Dave Martins Hammond B3 bryter in och ger krydda till musiken. ”Touch  of the blues” är som titeln antyder en blues, med inslag av rökiga mörka rum, och som ger samma känsla som ”The Devil sneaks in”. Skivan startar dock med en lite mer fartfylld låt – ”When hellhounds meet angels” och man är med på noterna direkt.

Den här plattan är en  positiv bekantskap som man gärna låter snurra några varv extra i cd-spelaren. Låtarna växer för varje uppspelning och Ron LaSalle visar att han har goda  låtskrivartalanger. Det är absolut en skiva som är värd att kolla upp.   

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]