Lonestar – My Christmas List

Artist: Lonestar
Titel: My Christmas List
År: 2007
CD

Lonestars sprillans nya album, julskivan My Christmas List, är också skivdebuten för Lonestars nye sångare Cody Collins, som ersätter Richie McDonald. Skivan innehåller nio julstandardlåtar och två nyskrivna.

Det här är ingen skiva som jag vill rekommendera dans runt granen till. Det är tråkigt och popigt och det finns ingen som helst julfeeling i versionerna av de gamla trotjänarna som ”Silence  night”, ”My Christmas list” och ”Jingle Bells”, där den sistnämnde trots allt klarar sig bäst. Trovärdigheten när Cody sjunger ”We wish  you a merry Christmas” uteblir totalt, då jag snarare tror att de vill få oss att sätta punchpralinerna och lutfiskbenen i halsen och sakta kvävas till  döds. ”White Christmas” bryter av totalt mot alla andra låtar på albumet, och är lite småjazzig och faktiskt helt okej. “O come all ye faithful” är direkt vedervärdig och urtråkig, liksom ”Up on the housetop”. Välkända melodier från Kalles julafton som ”Deck the halls” hjälper näppeligen upp den här utspädda gröten till julskiva.

Och även om den nye sångaren Cody sjunger rent och vackert, så saknar jag originalitet och countrykänsla. Det här får de lura på någon annan. Jag lägger hellre pengarna på julskinka och stämning.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]