Ted Russell Kamp – Get Back To The Land

Artist: Ted Russell Kamp
Titel: Get Back To The Land
Skivbolag: PoMo Records
År: 2011
CD

Efter förra årets succéfyllda Sverige-turné med Little Green befinner sig Ted Russell Kamp åter på våra breddgrader, i samband med att han promotar sitt nya album Get Back To The Land. Tyvärr har jag inte möjlighet att se Ted uppträda, eller hälsa på honom den här gången, men jag får mitt lystmäte stillat genom att njuta av den nya skivan istället. Och det är absolut inte dåligt det heller!

Skivan inleds med ”California wildflower”, en låt som Ted Russell Kamp bjöd på live på Bistro Hijazz i Uppsala förra året. Det är en vacker melodisk och medryckande sång. Den följs upp av ytterligare 12 spår skrivna av Ted själv, eller i samarbete med andra musiker. Musiken har en spännvidd mellan country, sydstatsrock och soul, vilket är Ted Russell Kamps signum. Förra skivan Poor Man’s Paradise fick utmärkelse som “One of the Top 100 Americana cds of the year”. Och inte bör Get Back To The Land hamna sämre till i år, för det här är riktigt upplyftande. Låna ett öra eller två till soul-funkiga ”Aces & Eights”, småtuffa ”Get back to the land”, countrystänkaren ”If I had a dollar” eller någon av de andra låtarna på albumet så tror jag att du håller med mig. Visst, musiken är lite gränsöverskridande, men åt rätt håll. Ted Russell Kamp är en mycket duktig låtskrivare och skicklig musiker med ett eget sound. Ju mer jag hör av hans musik, desto mer övertygad blir jag om att hans namn kommer att växa hos countrypubliken.

Har du möjlighet att se Ted Russell Kamp live den här gången så säger jag bara en sak: ta den! Back To The Land kommer att ges ut i maj, så den som väntar på  något gott får ge sig till tåls, om du inte har möjlighet att införskaffa ett ex. av Ted själv, ifall du ser honom live.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]