Waz e James – Noisy Trucks

Artist: Waz e James
Titel: Noisy Trucks
Skivbolag: Gravel Road Records/Hemifrån
År: 2012
CD

Waz e James musik inkvarteras under americana-paraplyet med en del rockiga inslag, men det är främst kraftiga countryinfluenser som musiken består av, vilket inte alltid blir så tydligt när det gäller en del andra americana-band. Och här finns såväl lap-steel, som mandolin och dobro, vilket allt som oftast är trevligt.

Noisy Trucks är inspelad i såväl Waz e James hemland Australien, som i Texas, USA. Trots att han har varit med i gamet några decennier så fick Waz sitt internationella genombrott först 2009, främst i USA, med skivan Watermelon. Den nya skivan är producerad av före detta Flying Burrito Brothers Bands-medlemmen John Beland, som också medverkar på ett antal instrument på skivans 14 spår, där samtliga utom ”Alcohol & pills” är  skrivna av Waz e James själv. Drygt en timmes speltid bjuder den gode James på.

Egentligen är det inga konstigheter alls, utan Noisy Trucks är en rätt trivsam platta, och det svänger fint. Waz sjunger med småhes viskande röst och musiken tuggar på fint, till exempel i låtar som ”Sholoh Baghdad” och ”Ruby”. Noisy Trucks är värd att ta en närmare lyssning på för dig som gillar den här typen av musik.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]