Wanda Jackson – Unfinished Business

Artist: Wanda Jackson
Titel: Unfinished Business
Skivbolag: Sugarhill
År: 2012
CD

Så var det dags för Wanda Jackson att släppa ett nytt album. Unfinished Business är hennes 31:a album. Wandas rockabilly-, rock n’ roll- och countrykänsla sitter som en grundbult, och även om hennes röst naturligt har åldrats så kan hon fortfarande sjunga. Så visst känner man igen hennes säregna röst trots årens spår. Plattan innehåller en del nyskrivet material samt en del välkända, men roliga covers.

Uppföljaren till förra årets album The Party Aint Over, där Wanda Jackson gav sig ut på nya marker genom att lira såväl soul, som funk och calypso, är en riktigt givande historia. Vid 74 års ålder är Wanda Jackson still going strong! Hon vänder åter till den musik som alltid legat henne så varmt om hjärtat och som format hennes gedigna karriär. Det bevisar hon med råge på den här skivan. Plattan inleds med ”Tore down”, som Freddie King spelade in en gång i tiden. Njut av Wandas sköna version av Bobby & Shirley Womacks ”It’s all over now”, gospelsången ”Two hands” som är skriven av Townes van Zandt, ” och vilka övriga låtar som helst på skivan. När Wanda Jackson sjunger ”Old weakness (coming on strong)” så tror jag henne inte riktigt. Jag tycker den här krutgumman verkar vid hur god vigör som helst. Och därefter visar hon prov på sin förmåga att leverera grymma countrylåtar, lite i samma anda som Jerry Lee Lewis, på ”What do you do when you’re lonesome?”.

Egentligen är det ofattbart att artister, eller jag bör egentligen skriva ikoner, som Wanda Jackson fortfarande kan prestera så bra musik, sin ålder till trots. Men det bevisar också att man aldrig blir för gammal för country och rock n’ roll!

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]