Shooter Jennings – Electric Rodeo

Artist: Shooter Jennings
Titel: Electric Rodeo
Skivbolag: Universal South
År: 2006
CD

Shooter, son till Waylon Jennings och Jessi Colter, skivdebuterade 2005 med Put The O Back In Country. Uppföljaren Electric Rodeo fortsätter i samma härliga anda; med en blandning av country och sydstatsrock med influenser från 70-talets hårdrock. Och mixen fungerar alldeles utmärkt, även om många countryfreaks kanske inte håller med mig och tycker att musiken på plattan många gånger är för hård. Oavsett vad man tycker så kan artister som Shooter vara dörröppnare för yngre personer att hitta till countrymusiken.

Shooter Jennings har mycket att brås på och när han uppträdde med sitt band 357s på Kägelbanan den tredje maj 2007 så lirade han till och med en av farsgubbens gamla låtar. Och hans influenser slår igenom i musiken på Electric Rodeo: Waylon, George Jones, Aerosmith, Lynyrd Skynyrd, Led Zeppelin m.fl. Lite av arvet från farsan märker man på låtar som ”Some rowdy women”, ”Hair of the dog”, ”Little white lines” och ”It ain’t easy”. På Electric Rodeo tar Shooter inte bara ut svängarna musikaliskt, utan även textmässigt. Det är mycket humor inblandad. Eller vad sägs om textraden ”If I get too drunk tonight, Jesus gonna drive me home” I låten ”Manifesto No. 2”?

Sammantaget är Electric Rodeo riktigt kompetent. Shooter kunde ha gjort det lätt för sig och gått i Waylons fotspår, men har istället valt att göra sin egen grej och det gör han förbannat bra!

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]