Alan Jackson – Like Red On A Rose

Artist: Alan Jackson
Titel: Like Red On A Rose
Skivbolag: Arista
År: 2006
CD

Like Red On A Rose är en lugn, lågmäld och stämningsfull platta. Mer för att luta sig tillbaka och lyssna på, eller att ha i bakgrunden någon sen natt när man tar sig ett glas och chillar, än för att ta fram till countryfesten. I och för sig så brukar Alan Jackson framföra rätt lugna countrystycken, men den som förväntar sig en platta i enlighet med vad Alan annars levererar riskerar att bli besviken.

Skivan är snarare Alan Jacksons motsvarighet till Dale Watsons Every Song I Write Is For You eller Willie Nelsons Healing Hands Of Time, men med svagare låtar och tar steget bort från country mot pop. Det är mycket stillsamt pianospel och akustiska gitarrer som dominerar musiken på skivan. På skivan visar Alan att han är en karaktäristisk   och tonsäker sångare, vilket exempelvis märks på Patrick Brayers”Good imitation of the blues”, vilken tillhör de starkare låtarna på albumet, liksom öppningsspåret ”Anywhere on Earth you are”.

Från början var tanken att Like Red On A Rose skulle bli ett bluegrassalbum som uppföljare till Jacksons gospelalbum Precious Memories, men producenten Alison Krauss ville annorlunda. Helt tokigt är det inte, men heller inte i paritet med vad Alan presterar när han är som bäst.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad i Country Gazetten]