I See Hawks In L.A. – Shoulda Been Gold

Artist: I See Hawks In L.A.
Titel: Shoulda Been Gold
Skivbolag: American Beat Records
År: 2009
CD

Det här är en samlingsskiva med ett axplock låtar från I See Hawks In L.A.s tidigare skivutgivning. Bandet lirar främst alt-country och countryrock från 70-talet, med förlagor som Gram Parsons, The Flying Burrito Brothers, Poco och The Byrds, men även lite ren country och bluegrass. Under åren 2001 till 2010, som cd:n omfattar, har I See Hawks In L.A. hunnit med att ge ut endast fyra album.

Omsättningen av musiker som passerat genom bandet under åren har varit ett antal, och gruppens första skivan spelades in i Rob Wallers vardagsrum, under primitiva förhållanden. Trots det upplever jag inte att materialet på skivan spretar alltför mycket. Av de 17 spåren har några inte givits ut tidigare: ”Shoulda been gold”, ”Sexy vacation”, ”Soul power”, samt live-versionen av ”The mystery of live”. Texterna är emellanåt humoristiska, men här finns också ett allvar med lite mer politiskt innehåll.

Titeln Shulda Been Gold symboliserar att detta är en samlings-cd som inte innehåller några hitlåtar. Här ryms sånger som B.J. Bourgoins ”Bossier City”, som David Allan Coe spelat in, och där Carla Olson från Textones sjunger duett, ”The salesman” i full bluegrasstil, en hel del bitar med stämsång, som till exempel”den avslutande ”The mystery of live” samt countrylåtar som ”Raised by hippies”, vilken också är min favorit på plattan.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]