Hold Your Horses – Sometimes Hard Times

Artist: Hold Your Horses
Titel: Sometimes Hard Times
Skivbolag: Hold Your Horses
År: 2013
CD-EP

Hold Your Horses - Sometimes Hard Times

7-Beer

Det är tre år sedan Hold Your Horses gav ut sin  självbetitlade fullängdare. Gruppen har bantats ned från sju till fem ordinarie  medlemmar och därutöver så har man lånat in Johan Malmberg på fiol.

Av skivans fem spår har fyra skrivits av gruppens sångerska  Martina Johnsson och den återstående är en cover på Caleb Klauders ”Hard times”.  Det är de akustiska stränginstrumenten som dominerar musiken på EP:n; gitarrer,  banjo, dobro, mandolin, fiol och ståfela. Övriga instrument består av trummor,  slagverk och en elgitarr. Gruppens medlemmar har i tidigare konstellationer spelat  allt från svensk folkmusik och jazz till hårdrock och punkrock. Av detta märks  inte mycket i deras gemensamma musik. Hold Your Horses lirar newgrass på sitt  egna vis. Musiken är tajt och det händer mycket i låtarna, samtidigt som  Martinas sång binder ihop det hela. ”Badly & cruel” är en fin låt med  stämsång, som påminner lite om Trio (Dolly Parton, Emmylou Harris och Linda  Ronstadt), ”True love” med sin plåtiga banjo, ”Sometimes” där visparna markerar  takten över trumskinnen och mandolinen får komma till tals, samt ”Risen” med  sitt vackra fiolspel håller också hög standard.

För dig som gillar strängmusik åt bluegrasshållet och inte  känner till Hold Your Horses sedan tidigare, så tycker jag absolut att du ska  ta och låna ut ett öra eller två till denna EP. Det är det helt klart värt.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]