Sofia Ekberg – All The Small Details

Artist: Sofia Ekberg
Titel: All The Small Details
Skivbolag: Hemifrån
År: 2013
CD

Sofia Ekberg - All The Small Details

6-Beer

All The Small Details är Sofia Ekbergs skivdebut – en ep  innehållandes sex låtar, varav två med svenska texter och resterande fyra på  engelska. Det är en sparsmakad skiva med akustiska låtar, där Sofia Ekberg  sjunger och spelar gitarr på tre av dem. Henrik Cederblom och Patrick Rydman  delar på gitarrspelet och bakgrundssången för övriga spår. Därutöver lirar  Cederblom mandolin och dobro, medan Rydman spelar slagverk i form av en stomp  box och en shaker på ”Happy feet and fire in my heart”.

I ”Let it slip away” sjunger Sofia Ekberg ur barnets  perspektiv, om frågeställningar och reflektioner om måsten som skola och  arbete, olikheter och saknad. ”All the small details” handlar om att bli gammal  och flyttas över till ett hem för äldre; där minnena är allt som betyder något  och obetalda räkningar och trivialiteter inte längre spelar någon roll. ”Happy  feet and fire in my heart” är en sång om att gå vidare i livet och finna lyckan  i det lilla istället för att sträva efter det ouppnåeliga. ”Så nära” har ett  liknande tema, där det är dags att ta steget vidare efter ett förhållande som  en gång var lyckat, men har stagnerat och vissnat och ”Så fint att vakna sen”  är historien om en flicka och hennes mamma som flyttar runt för att hitta en  plats där de blir accepterade och ska trivas. Den avslutande ”Goodnight Sally”  är en bit om utanförskap.

De sex låtarna på All The Small Details utgör en ganska fin och  jämn liten samling visor, men det finns ganska många sådana här artister på  marknaden. Jag tror att Sofia Ekberg skulle tjäna på att enbart sjunga på  svenska.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]