Eva Eastwood – Well Well Well

Artist: Eva  Eastwood
Titel: Well Well Well
Skivbolag:Rival/Bonnier
År: 2008
CD

Örebros ”före detta” rockabilly-drottning Eva Eastwood är på gång med ett nytt egenproducerat album, vilket kommer att finnas ute på skivdiskarna den 10 september. Plattan innehåller 13 spår, samtliga skrivna av Eva. Det är ett album byggt på rock n’ roll samt en del popigare Nashville-stuk, i stil med förra albumet Ton Of Heart. Bytet mellan olika genrer, även om de är närbesläktade, skulle kunna vara ett problem för Eva, men tycks inte påverka hennes karriär negativt alls.

Skivan inleds med ”My, my, my”, en rockig låt med Chuck  Berry-komp och rediga gitarriff av Jesper Wihlborg, som även givits ut som  singel och ligger på listan över mest sålda singlar i Sverige. Det är bra tryck i låten, vilket Peter Damin bakom trummorna och Robert Ivansson på basen har stor del i.

Gitarren dominerar även låtar som ”Boredom” med sina bluesriff, genom ett visslande solo i ”Ego with servants” och i ”21th Century Jesus”. Och det är i rocklåtarna som Eva är allra starkast. Genomgående bjuder dock Eva Eastwood på starka melodier, blandat med en hel del attityd. Det är nog ingen vild gissning att albumet kommer att ge Eva fortsatta framgångar.

Läs intervjun med Eva Eastwood! 

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]