Esquela – Are We Rolling?

Artist: Esquela
Titel: Are We Rolling?
Skivbolag: Bovina Records/Hemifrån
År: 2013
CD

Esquela - Are We Rolling

6-Beer

Med humoristiska, historiska och politiska texter toppar indie-root-americana-gruppen Eaquela sin musik. Gruppen använder sina lantliga rötter som utgångspunkt för låtskrivandet, men låter sig ändå inte begränsas av dem vid val av ämnen.

I detta sexmannaband ingår Rebecca Frame på sång, Brian Shafer, lead gitarr, Chico Finn, bas och sång, Todd Russell, trummor, och Ira McIntosh samt Matt Woodin på gitarrer. Ursprungligen startade bandet som en duo, men har successivt utökat sitt antal bandmedlemmar. Och de har var och en inspirerats av olika artister/grupper och musikstilar; allt ifrån country med Merle Haggard och Buck Owens till hårdrock och punk med The Ramones med flera. Rebecca Frame sjunger med en lite småhes röst, som passar bra för soul och blues. Så är musiken också en rockig, bluesig, country- och soulaktig kombination av dessa rootkomponenter i en och samma gryta. Och det puttrar på rätt bra för det här New York-baserade bandet. Ibland kokar det dessutom upp ordentligt, som i ”My friend”. På ”Too far left” visar Esquelas upp sin country-sida, och skivan avslutas med Bobby Lewis gamla rock n’ roll-låt ”Tossin’ and turnin’”.

Esquela – som är spanska och betyder skola – från Bovina, New York, har gett sin skiva den lite roliga titeln Are We Rolling? Man kan alltid gissa att det blev en uttjatad mening i inspelningsstudion. Låtarna sitter dock som de ska och bandet har får godkänt på läxprovet.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]