Eleven Hundred Springs – This Crazy Life

Artist: Eleven Hundred Springs
Titel: This Crazy Life
Skivbolag: Smith Entertainment
År: 2010
CD

Med ett omslag på en tatuerad underarm och en hand som håller i en flaska med gruppens namn på etiketten, så anar man en rätt tuff country. Så är det dock inte. Eleven Hundred Springs lirar genuin Texas-country med steel, fiddle och rediga twang-gitarrer. Eleven Hundred Springs har hängt med i över ett årtionde och givit ut en handfull album. I spetsen står Matt Hillyer, som skrivit allt material på This Crazy Life.

Lyssna till exempel på ”I’ll get on to getting over you tomorrow”, ”Great american trainwreck” eller “Honky tonk angels (don’t happen over night)”. Att innehållet inte är lika tufft som omslaget, betyder dock inte att plattan inte rockar, för det gör den i låtar som ”Show Me the money (or  I’ll show you the door)” – en sång om ett förhållande där kvinnan inte känner sig finansiellt obeaktad, medan mannen gör vad han kan. Det är också den låt  man valt som första singel från albumet. Och här finns den avslutande rockiga ”Straight to bed”, med fräsigt dragspel och smakfull steel gitarr som fyller upp låten.

Den låt som skiljer ut sig på albumet är jazziga ”I’m in a mellow mode”, med vispar till trummorna och softa gitarrer. Jag tycker den känns överflödig och borde absolut ha valts bort från This Crazy  Life. ”High on the town” är en fartfylld countrylåt med lite rockabilly-feeling  i vissa partier och slap bass. En klart trevlig sak! ”Some things don’t go  together” är ren och skär western swing. Mer sånt här tack!

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]