Earl And Dallas – Where Great Oaks Grow

Artist: Earl And Dallas
Titel: Where Great Oaks Grow
ÅR: 2009
CD

Vad annat ska en cd med Eksjö-bandet Earl And Dallas heta än Where Great Oaks Grow?  Snyggt konvolut med bilder av hemstaden som förflyttar en bakåt i tiden. Skivan  öppnar med ljudet av ett tåg som tuffar iväg i låten ”The world moves on” – en  rafflande låt med stämsång, pedal-steel och fullt plock på guran.

Earl And Dallas räknar sig till alla de nya alternativcountrybanden som poppar upp ur myllan likt svampar. Det trevliga med Where Great Oaks Grow är att  countryinfluenserna är starkare än pop-stuket. Den inledande “The world moves on” och ”You better leave me” är exempel på ett par medryckande uptempospår, ”Changes” låter extremt mycket Neil Young, inte minst sången, och på ”Higher level” har man tagit hjälp av Romi Mayes för att få lite kvinnliga sångtoner.

Where Great Oaks Grow är sammantaget riktigt trevlig. Som så gott som alltid blir låtarna intressantast ju mer riktig country de innehåller, och som minst intressanta ju mer uppopade de är. Håller sig Earl And Dalls på rätt sida den gränsen så skulle det förvåna mig om inte framtiden ter sig riktigt ljus för dem.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]