Fur Dixon & Steve Werner – Travelers

Artist: Fur Dixon & Steve Werner
Titel: Travelers
Skivbolag: Grass & Gravel Records
År: 2009
CD

Fur Dixon & Steve Werner öppnar Travelers med ett spår som är döpt till “Journey to another side”. Det som möter lyssnaren är bland annat Gary Johnsons dragspel och en tex mex-trumpet. Det är en svängig och gladlynt låt. Paret Dixon/Werner har delat upp sången på skivan sinsemellan och på första spåret sjunger Fur Dixon lead. Låt nummer två på skivan ”Road outside my door”, med Steve Werner på sång, tilltalar mig inte alls på samma sätt. Alla låtar tycker jag inte hör hemma på plattan, och jag hade föredragit att man rensat bort några av dem. Så att kalla den ojämn är ingen överdrift.

”Summers gone again” är en melodisk, lite melankolisk sång, där Fur återigen står bakom mikrofonen. Här kommer steel gitarren och det inledande munspelet väl till pass. Jag gillar bäst de låtar Fur Dixon sjunger, delvis på grund av rösterna, men jag tycker också att de låtarna generellt sett är bättre. Kanske beror det på att hon är en bättre låtskrivare, även om de skrivit en del av materialet tillsammans. Kanske beror det på att det är mer country & western över hennes bitar.

Paret Dixon/Werner kallar sig själva för resande amerikanska folksångare, och det ligger nog en hel del i det. Sammantaget är Travelers en mix av bluegrass, western, singer-songwriter och amerikansk folkmusik. Betyget på skivan blir medel då det finns så många som ger sig på den här sortens musik, och så många som är intressantare.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]