Amber Digby – The World Youre Living In

Artist: Amber Digby
Titel: The World Youre Living In
Skivbolag: Heart of Texas Records
År: 2013
CD

Amber Digby - The World Youre Living In

8-Beer

Säga vad man vill, men gillar man traditionell country högt och rent så har i alla fall jag svårt att se att man inte också älskar det Amber Digby gör. I samma anda som Loretta Lynn, Jennie C. Riley och Tammy Wynette, för att nämna några få, så berikar Amber countryscenen med den ena fina plattan efter den andra. Och The World Youre Living In är heller inget undantag från den regeln. Musiken sitter som en Stetson, rösten likaså och det är bara underbart att höra att det fortfarande görs plattor som den här.

Med sitt band Midnight Flyer framför Amber Digby gamla sånger som aldrig slagit igenom, men som hon grävt fram och tycker har potiential att leva vidare. Och visst har hon rätt! Lyssna på Johnny Paychecks “It won’t be long (and I’ll be hating you)” och Lynn Andersons “How can I unlove you”. Eller varför inte “If it ain’t love (let’s leave it alone) som skrivits av Jack Greene och Connie Smith, där wah-wah-pedalen tas fram till guran. Därutöver kryddas skivan med nyskrivet material av Amber själv. Med sig på plattan hörs Vince Gill i duetten ”The one I Can’t live without” och Randy Lindley i duetten ”We loved it away”. Dessutom har hon anlitat steel-gitarrlegenderna Lloyd Green steel, Dicky Overbey och Jim Loessberg samt Pete Wade på gitarr och Pig Robbins bakom pianot.

Det är mycket 60- och 70-talscountry över The World Youre Living In, och jag har ingenting att anmärka på. Amber Digby gör ett utmärkt jobb, liksom hennes medmusikanter och den här plattan bör absolut stå i varje välsorterat skivställ.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]