Crossing Keys – About Time

Artist: Crossing Keys
Titel: About Time
Skivbolag: Crossing Keys
2011
CD

Crossing Keys är just vad det låter som: cross over-country, och även om kvaliteten på låtarna på About Time är jämngod och klanderfri så saknar jag det där lilla extra, som skapar originalitet och som ger särprägel åt soundet och sångerna. Det är ofta rena och tillrättalagda låtar, där alla instrument urskiljs utan tveksamheter, toppade med Tomas Odhners klara och tydliga röst. Generellt sett lite för lite åt det rena country-hållet och lite för mycket åt det popiga Nashville för min personliga smak. Bäst gör man sig i de lite rockiga låtarna, som till exempel ”Sweet Carrie-Anne” med sitt traditionella rockkomp, ”When I found you” och ”Every night’s a Saturday night”.

Utöver Tomas Odhner, som för övrigt ingått i Inger Nordströms Rhinestone Band under en tid, så består gruppen av Peter Nilsson, gitarr och mandolin, Jimmy Ostlund, gitarr och steel, Thomas Andersson, bas, Johannes Brodén, trummor, och Daniel Karlsson på keyboard. Jimmy Ostlund har komponerat eller varit med och skrivit tre av låtarna på skivan. I övrigt har man tagit hjälp av bland andra Pat Terry, Frankie Vinel och Bill Lloyd.

About Time är gruppens debut-cd, förmodligen är det också vad som avspeglas i titeln – att nu var det på tiden att släppa en skiva, och den kommer att lanseras under påskhelgen. Crossing Keys debutalbum innehåller  en samling originallåtar som är välspelade och melodiösa, och den hittar säkert ett varmt och ombonat hem hos dem som är inne på den här genren.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]