Crash n’ Recovery – Post The Storm

Artist: Crash n’ Recovery
Titel: Post The Storm
Skivbolag: Sitaram
År: 2012 
CD

Crash n Recovery - Post The Storm

7-Beer

Crash n’ Recovery är ett svenskt country/americana-band, vars medlemmar kommer från Västernorrland och Jämtland. Deras musik har starka inslag av folkmusik och bluegrass. Men de spelar också lite rakare countrylåtar, som på plattans andra spår ”See you around”. Post The Storm är gruppens debutskiva, och det är ingen dålig början i inspelningssammanhang.

Linda Engström, som står för lead-sången, har en kraftfull röst när hon tar i, men visar också prov på en softare och känsligare sida i låtar som ”My daddy had a cabin”, ”Nature’s child” och ”Where there’s a will”. Det är också Linda Engström som skriver det mesta av materialet, antingen själv eller tillsammans med bandmedlemmen Roberth Johansson, akustisk gitarr och bas. Bluegrassväng  blir det i ”The word” och ska jag nämna ett par av skivans bästa låtar så blir det ”Anna Lee” och ”Tumbleweed”. Så som ni förstår finns det en hel del gott och blandat på Post The Storm.

Det är alltid kul när nya svenska grupper presterar fina debutplattor. Crash n’ Recoverys Post The Storm är just en sådan platta, och jag  tycker det ska bli intressant att följa deras fortsättning. Kolla upp deras debutskiva du med, för det är det värt.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]