Charley Cruz & The Lost Souls – The Last Warrior

Artist: Charley Cruz & The Lost Souls
Titel: The Last Warrior
Skivbolag: Sonic
2009
CD

Charley Cruz & The Lost Souls, som håller till i Nederländerna, spelar en musik som närmast kan beskrivas som uptempo countryblues, eller countryrock, vilket får samsas under americana-facket. Och som stämmer väl överens med hur de själva beskriver sin musik; som countrybluespopsånger. Influerade av allt från Hank Williams till Calexico. Musiken är ofta elgitarrdominerad, men det finns undantag som i den lugna ”Blue” och i den inledande ”Curfew City”, vilken är den låt som låter mest country på skivan, fast med några stänk av andra influenser även den. Samtliga låtar är skrivna av Charley Cruz och Dusty Ciggaar. Dusty står även för omslagslayouten.

Titelspåret är klart dugligt, och plattans bästa och kanske mesta hitlåt  är den påföljande ”Cry”. ”Savage delight” håller ett mellantempo och är helt okej, med sina guror och lite melodiska sång. ”Eternal bliss” är lite småvacker, men sticker ändå inte ut som man skulle kunna önska.

The Last Warrior är ömsom vin, ömsom vatten med en nypa västkustmelankoli och en gnutta rocktempo. Känslan är att Charley Cruz & The Lost  Souls har lite att slipa på, men att grundförutsättningarna finns för att utveckla musiken i rätt riktning och kanske åstadkomma en riktigt hyffsad platta, med genomgående schyssta låtar.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]