Patrick Brooks – Rust And Weeds

Artist: Patrick Brooks
Titel: Rust And Weeds
Skivbolag: Patrick Brooks/Hemifrån
År: 2012
CD

Patrick Brooks kommer från en amerikansk småstad, Canal Fulton med knappt 5 500 invånare, men flyttade till Austin, Texas 2012. Hans sånger är ofta hyllningar till den vanliga människan, som Patrick menar alla har historier värda att berättas. Han växte upp med och influerades av sin fars (innehavare av en musikaffär) bluegrassmusik.

Patrick Brooks låtar domineras av akustisk gitarr, sång och bas. Lite fiddle, banjo och slagverk förekommer också på en del sånger. Hans musik är en blandning av bluegrass, folk och country – americana rätt och slätt. Texterna är ärliga små historier och musiken melodisk och jordnära. Låtarna handlar om kampen för att få ett jobb i små samhällen där karriär inte är att tänka på, om andra landsbygdsproblem, tristess och förlorare. Den inledande ”Another cigarette” är inte så tokig, ”Road trip” är lite bluesig och ”Rust and weeds” är inte alls dum med sitt mjuka sväng. Som helhet så kan jag tycka att Rust And Weeds är okej; ibland blir låtar mer som bakgrundsmusik och mitt fokus går förlorat på vägen.

Patrick Brooks är väl ingen stjärna direkt och hans låtar på Rust And Weeds känns inte så jätteangelägna, men vissa av dem får ändå godkänt.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]