Dan Krikorian – Bloom

Artist: Dan Krikorian
Titel: Bloom
Skivbolag: ASCAP/Hemifrån
År: 2013
CD

Dan Krikorian - Bloom

6-Beer

Dan Krikorian kommer från Costa Mesa, Kalifornien. Han spelar roots- och indie-folkmusik och har på sitt album Bloom tagit hjälp av musiker från Hawks In L.A. och The Young Dubliners Bob Boulding. Skivan bygger lite löst på Daniel Wallaces roman Big Fish och filmen som Tim Burton gjorde efter boken.

Under skrivprocessen av låtarna till Bloom kontaktade Dan författaren Daniel Wallace och fick hjälp att konceptualisera och utveckla texterna. Bloom, som är Dan Krikorians fjärde album, handlar om att söka och hitta ”hem”. Vilket stundtals kan vara en plats, en annan person eller en känsla; även en blandning av dessa. Ett tema som även Hemifrån tidigare haft på en av sina samlingsskivor. Dan Krikorians americana är luftig, spirande och vacker, med poetiska texter som framförs med hans ljusa stämma. I ”The frame” kör trummisen med vispar och i låten förekommer såväl fiol som mandolin. ”Poor Mr. Brown” är en medelmåttig låt och då räcker 2 minuter och 15 sekunder gott och väl, medan ”Georgia reign” istället är en skön stämningsfull sak med vackert steel gitarr- och pianospel.

Bloom är ett hyggligt album från Dan Krikorian och tilldelas därmed ett sex ölsejdlar. Omslaget förstår jag mig dock inte på, det tillhör det tristare slaget och är väldigt intetsägande. Men som tur är så är det musiken som är det viktigaste.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]