Buckersfield – First Go

Artist: Buckersfield
Titel: First Go
Skivbolag: Buckersfield
2009
CD

Den här sextetten från Värnamo, bestående av tre tjejer och tre killar som tillsammans kallar sig Buckersfield, kör rockabilly i 110 knutar! Det är doft av olja, gamla amerikanare, bira och hångel i baksätet som gäller. Bugg och brylcréme! Linda Boström står för leadsången, Cina Svedberg lirar kontrabas och sjunger, Carro Samuelsson sjunger samt går lös på gitarren tillsammans med gruppens övriga två gitarrister Stefan Sundström och Jonas Andersson. Bakom trummorna hittar vi Urban Karlsson. Buckersfield har lirat tillsammans sedan hösten 2003.

Drygt hälften av låtarna på debutalbumet First Go är skrivna av gruppens medlemmar. Bland de inlånade kan nämnas ”Wild side of life”, av Warren/Carter, den kanadensiske diskjockeyn Ted Daigles ”Mary Lou” och ”Rough Cut” av Vernon/Whitman.

Soundet är gammeldags fylligt och med vässade gitarrer, ståbas och svenskklingande engelska texter skyfflar de på rejält. Det är svårt att inte tycka om drivet i låtarna och entusiasmen hos spelemännen, som strömmar ur högtalarna.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]