Broken Roads – Matchbox

Artist: Broken Roads
Titel: Matchbox
Skivbolag: Broken Roads
2010
CD

Broken Roads kärna är en kvartett bestående av Leif Grönqvist, Lars Strange, Mattias Friberg och Hans Alsing. Till detta kommer Linda Tjernberg, som ofta förstärker gruppen bakom sångmikrofonen. Broken Roads, som vi bland annat känner som husband från sommarens countrydagar på Ulvsättra Loge, är kanske i grunden ett rockabilly- och rock n’ rollband med country-inslag. Det är i alla fall den känsla man får när man lyssnar på dem, såväl live som på skiva. Gruppens medlemmar skriver inte så många låtar själva,  utan det här är främst ett coverband. På debut-cd:n Matchbox har i alla fall Leif Grönqvist bidragit med en egen sång – ”I got my guitar”.

Broken Roads är ett helt okej coverband och inte alls dumma på det de gör, men sen kan man ju alltid ha åsikter om ifall det inte vore  trevligt med lite fler egna låtar. De flesta av oss har sedan gammalt ett särskilt förhållande till dessa oldies i sina originalversioner, och det är många gånger svårt att tillföra något nytt. Jag tycker dock Linda Tjernberg ger bandet en hel del krydda med sitt höga tonläge, speciellt gör hon sig bra i ”Sparkling brown eyes” och ”Crazy arms”. Man får lätt uppfattningen att Linda har lyssnat mycket Wanda Jackson under årens lopp.

På skivan samsas låtar som Carl Perkins ”Matchbox”, Gene Vincents ”Be bop a lula och Johnny Cashs “Ring of fire” med Queens ”Crazy little thing called love”, Beatles “One after 909” och Motörheads “Ace of spades”. En salig  blandning kan tyckas, men det fungerar bra.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]