Ulf ”M” Andersson & The Wild Bunch – One Hell Of A Ride

Ulf ”M” Andersson & The Wild Bunch
One Hell Of A Ride
Rootsy
År: 2012
CD

Ulf “M” Andersson är tillbaka med ett nytt album – One Hell Of A Ride. Tillsammans med sina The Wild Bunch bjuder Ulf på 13 nyinspelningar av gamla goda country-stänkare. Det tråkiga med kråksången är dock att han i och med denna skiva också deklarerat att det blir hans sista, men ha förtröstan – det innebär inte att Ulf slutar stå på scenen.

Det är ingen dålig resa Ulf har varit med om. I 50 år har han fått arbeta med det han älskar så mycket – musiken! Och det är heller ingen dålig resa lyssnarna bjuds på när det gäller skivan Hell Of A Ride. Det pumpar på bra redan på det första spåret ”Lone star blues”, med Olle ”Big O” Westerlunds pedal steel i förgrunden. I ”Pretty good at drinkin’ beer” väcks öltarmen till liv, och mer av livets goda blir det i ”Drink on it” och ”Ain’t no woman like you”. Så här ryms mycket av livets goda, som kvinnor, alkohol och sång. En sång med riktigt rejält driv, som verkligen gör en på gott humör är ”Liza Jane”, men det finns inte en dålig låt på plattan. Som vanligt så skriver Ulf ”M” Andersson inte sitt material själv, då han tycker det finns andra som gör det bättre. Istället letar han upp fina gamla sånger, som han kryddar i sina egna versioner, och det är främst texterna som avgör vad han ska ta upp på repertoaren.

Det råder ingen tvekan om att Ulf ”M” Andersson kommer bli saknad som skivartist, men glöm inte bort att du har möjlighet att se honom live även framöver, och införskaffa One Hell Of A Ride när du nu har chansen.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]