Jason Aldean – Relentless

Artist: Jason Aldean
Titel: Relentless
Skivbolag: Broken Bow Records
År: 2007
CD

Jason Aldeans cd Relentless är en ganska tråkig historia. Skivan inleds med låten ”Johnny Cash”, som blivit en hit för Jason. Förmodligen mest pga. hyllningen till Johnny än till den som skrivit låten. Ändå får det sägas att det är bästa spåret på skivan. Det är också en av de rockigare låtarna. Därefter är nedförsbacken avgrundsdjup och direkt, med de följande sömnpillerna.

I det stora hela är det här dagsaktuell popcountry à la Jill Johnson. Plattan, som är uppföljaren till Jasons debut cd, vilken sålde i över en miljon kopior och blev platina, innehåller mestadels lugnare spår. Dock ingen som jag tycker är värd att nämna närmare.

Skivans titel – Relentless – betyder obarmhärtig eller omedgörlig, men det lever den absolut inte upp till. Det är en rätt tröttsam och intetsägande dussin-cd, så långt ifrån outlawcountry man kan komma. Möjligen kan man säga att den är obarmhärtigt tråkig. Trots allt är cd:n välproducerad och tilltalar med största sannolikhet sin avsedda publik. Jag kan också rent logiskt förstå att Jasons refränger går hem hos CMT-publiken, men dem har jag å andra sidan aldrig förstått mig på.

Georg Ryttman

[Recensionen är ursprungligen publicerad på www.countrywood.se]